«Басейн не мій, а сестри». Кандидатка на посаду судді Конституційного суду незграбно виправдалася за статки

Інтерв'ю з кандидатом на посаду судді Конституційного Суду

Дорадча група експертів (ДГЕ) провела 5 березня співбесіди з п'ятьма кандидатами на посаду судді Конституційного Суду України. Одна з кандидаток, членка Центральної виборчої комісії Кармаза Олександра Олександрівна, незграбно виправдалася за будинок під Києвом із басейном.

Земельна ділянка з басейном належить моїй сестрі, і моя ​​ділянка розташована поруч

Кандидатка також пояснила, що обидві ділянки знаходяться поруч. Експерти ДГЕ звернули увагу на вартість будинку Кармази в селі Гнідин, Бориспільському районі Київської області. Згідно з інформацією, ціна будинку разом зі спорудами становить $8830, а разом з ділянкою - $28700. Експерти запитали, звідки беруться такі цифри, особливо з урахуванням того, що схожі домоволодіння в цьому селі коштують набагато дорожче - від $150 тис.

Видання з оціночною діяльністю здійснило оцінку об'єкту

Кармаза пояснила, що вона звернулася до суб'єкта оціночної діяльності для оцінки будинку під час укладання договору дарування, оскільки вона не мала достатніх знань і досвіду. Членка ДГЕ вказала, що за звітом використовувалася аналогічна нерухомість з меншою площею в Бородянському районі Києва.

Недоліки інших кандидатів

Під час інтерв'ю один з кандидатів, Андрейчук Любомир Вікторович, не зміг правильно відповісти на питання про дату прийняття Конституції України. Він помилився і назвав 1991 рік, хоча Конституція України була ухвалена 28 червня 1996 року. Також одна з кандидаток, суддя Восьмого апеляційного адміністративного суду Тетяна Шинкар, «попала» на використанні текстів інших авторів у своїй дисертації. Вона стверджує, що не порушила авторські права, але члени ДГЕ заявили, що вона неправильно тлумачить поняття плагіату.