Батько двох дітей, талановитий гармоніст і добрий друг. Згадаймо Миколу Ленка

Микола Ленко грає на гармоніці
Микола Ленко грає на гармоніці

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять всіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Миколу Ленка. 

У бою за свободу й незалежність України загинув артист "Дикого театру" Микола Ленок. Музикант служив бойовим медиком у 136-му окремому батальйоні територіальної оборони міста Бровари. Сумну звістку 15 липня 2024 року повідомили представники "Дикого театру" у фейсбуці.

«Із сумом повідомляємо про те, що на фронті під Часовим Яром загинув наш гармоніст Микола Ленок, який незмінно виступав у складі троїстих музик у виставі "Червоне, чорне і знову червоне". У нього залишилася жінка з двома малолітніми дітьми. Світла людина, достойний чоловік, щирий патріот. Шана і світла пам'ять!», – написали колеги Миколи з "Дикого театру".

Нині Микола значиться як зниклий безвісти.

Микола Ленок приєднався до лав ЗСУ після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Зокрема, у 2022 році служив бойовим медиком у 136-му окремому батальйоні територіальної оборони міста Бровари. Крім цього, він приєднався до ансамблю своєї військової частини. 

У нього залишилася жінка та двоє синів – 11-річний Назар та 2-річний Богдан.

«Микола Ленок завжди обманював, коли кричав "останній раз". Цю його фішку постійні танцюристи вже знали і ніхто не розслаблявся, коли закінчувалося "останнє" коліно – бо знали, що танець буде тривати ще.
Я хочу, щоб нас ще раз обманули і ми знову побачили Миколу і потанцювали під його запальну гру. Офіційно він вважається зниклим безвісти, але є два свідчення про його загибель. На жаль, позиції наших бійців поки що зайняті і дістати звідти тіло неможливо.» – написав у фейсбуці музичний наставник і друг полеглого захисника Ілля Фетисов.
«Микола відкритий і завжди був готовий допомогти, підтримати, поділитись... Коли не було пального, черги на заправках, а у мене дві автівки для військових нема як довезти. То Микола добув аж 200 л солярки, та ще й безкоштовно, і ми відразу повезли машини на Схід, у Первомайське, що недалеко від Пісків. Наразі, на жаль, окуповане. Я це так запам'ятала, бо усім було треба, бо ми просто товаришували як люди однієї сфери, а не друзі-друзі, перейнявся і знайшов. Кожна зустріч і до війни була суцільним позитивом і з мудрою розмовою», – пригадала товаришка Миколи Наталка Лещенко.

Підтримати сім'ю Миколи можна за реквізитами: дружина Олеся Ленок 5457 0822 9664 4615.

«Главком» долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо пам'ять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам'ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.

Читайте також