Батько та син, які воювали на передовій, зустрілись у реанімації

Мужчина и маленький мальчик в реанімації
Мужчина и маленький мальчик в реанімації

Батько та син, які захищали Україну, зустрілися в реанімації Дніпра

У реанімації Дніпра зустрілися батько Олександр і син Ілля, які отримали поранення у різних напрямках боротьби за Україну. Медики відновлювали ліву руку Іллі, коли батька доставили у тяжкому стані. Правиця та легеня Олександра були пошкоджені уламками. Про це повідомляє ТСН.

«Яблуко від яблуні недалеко падає. За батька дуже пишаюсь! Він великий тигр! Воїн! Показав себе з інших сторін. Такий був завжди спокійний, а робив великі діла», – каже Ілля.

Ілля став добровольцем ще у 2022 році, а батько також вступив до війська рік тому. Олександр, який працює електриком у Сумах, розповідає, що отримав поранення під час відбиття штурму на Покровському напрямку. Після евакуації виявилося, що крім руки, у нього пробита легеня. Лікарі неймовірно здивувалися, як Олександр витримав все це часу бою.

«У бою він залишився до кінця – це просто диво! Всупереч ушкодженню легені, викликаному залізяччям, він не відпустив автомат і продовжував захищати свою позицію», – каже один з лікарів.

У легені Олександра залишилися два сантиметри ворожого залізяччя. Після стабілізації його стану, лікарі змінилися на проведення складної операції з видалення цих уламків з мінімальними ушкодженнями.

Лікарі впевнені, що після операції Олександр зможе дихати повними грудьми і разом з сином відчуватимуть силу в обох своїх руках.

Раніше Олександр, який є сержантом 3 ОШБр, отримав сім кульових поранень під Авдіївкою, але дивом вижив.

Читайте також