Бауер оцінив, як Курська операція ЗСУ вплинула на стратегію Путіна

Бауер на переговорах
Бауер на переговорах

Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер вважає, що операція ЗСУ в Курській області представляє велику стратегічну проблему для президента Росії Володимира Путіна.

В своєму інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Бауер сказав, що обидві сторони конфлікту стикаються з різними труднощами, зокрема у зв'язку з кадровими питаннями, непідготовленістю новобранців та недостатком ресурсів і боєприпасів. Він передбачає, що найближчим часом росіяни спробують зробити наступ, а Україна буде готуватися до контрнаступу.

"Курськ - це хороший приклад контрнаступу, де Україна вперше з 1941 року здійснила вторгнення на російську землю. Це створює стратегічну проблему для Росії і негативно впливає на її логістичні лінії, які проходять через Курськ", - сказав Бауер.

Він зауважив, що, хоча результати курського контрнаступу для України в цілому позитивні, деякі аспекти операції не пройшли за планом. Очікувалося, що російські війська з Донбасу будуть відведені в Курську область, але цього не сталося.

"Україна створює для Росії стратегічну дилему. Путін не може успішно захищати свою батьківщину, коли Україна вже присутня на її території. Це розумний крок України", - заявив Бауер.

За його словами, ця ситуація спонукає Росію обговорювати, як відповідати на українське вторгнення і чи потрібно змінити пріоритети з Донбасу на Курськ. Такі розмови створюють додаткові труднощі для російського командування і заставляють переглядати їх стратегію.

Але Бауер визнає, що російські війська на Донбасі, незважаючи на втрати, все ж таки досягли певних успіхів. Він підкреслив, що Україна мужньо і ефективно захищається.

Нагадаємо, раніше ЗСУ повідомили, що російська армія зосереджує значні сили на Курахівському та Вугледарському напрямках.

Читайте також