Бажання росіян дискваліфікувати Ольгу Харлан завершилось пшиком

Міжнародна федерація фехтування остаточно вирішила питання дискваліфікації Ольги Харлан, яка є лідером збірної України. Про це стало відомо від президента Федерації фехтування України Михайла Ілляшева. Інформацію надає "Суспільне Спорт".

Причиною дискваліфікації Харлан стала її відмова потискати руку росіянці Анні Смірновій, яка виступала під нейтральним статусом, під час чемпіонату світу у 2023 році. Вона отримала чорну картку.

Після подання апеляції Федерації фехтування України, рішення про дискваліфікацію вдалося відкласти до часу проведення світової першості. Це дало можливість Харлан виступати в команді. Однак на той час дискваліфікація залишалася чинною.

Запам'ятайте наш телеграм-канал новин - INKORR

Чорна картка для Харлан означала заборону на участь у турнірах протягом 60 днів. Однак насправді проведення цієї дискваліфікації так і не відбулося.

У липні минулого року, під час чемпіонату світу, Ольга Харлан перемогла росіянку і відмовилась потиснути їй руку. Смірнова не покинула доріжку і просила дискваліфікації Харлан. Після цього Міжнародна федерація фехтування відклала дискваліфікацію фехтувальниці для її участі у командних змаганнях.

Збірна України вийшла до півфіналу і покращила свої досягнення в рейтингу для кваліфікації на Олімпійські ігри. Окрім того, Харлан була особисто запрошена до змагань МОК.