Белла Хадід подає до суду на Adidas через скасування рекламної кампанії

Белла Хадід і Adidas у судовому залі
Белла Хадід і Adidas у судовому залі

Американська модель палестинського походження Белла Хадід подає до суду на компанію Adidas за відміну рекламної кампанії ретро-кросівок SL 72 з її участю. Нове взуття було засновано на дизайні кросівок Adidas, які були представлені на Олімпійських іграх 1972 року в Мюнхені, де палестинські терористи вбили 11 членів ізраїльської делегації. Про це повідомляє TMZ.

Рекламна кампанія з Беллою Хадід почалася в середині липня і викликала хвилю критики в соціальних мережах через зв'язок з трагічними подіями 1972 року.

Ми розуміємо, що компанію пов'язали з трагічними історичними подіями, хоча ми не мали цього на увазі

Adidas вибачився за рекламну кампанію і визнав її ненавмисний зв'язок з трагічними подіями на Олімпіаді 1972 року. Всі матеріали з Беллою Хадід були видалені з офіційних ресурсів Adidas.

Однак, це рішення не влаштувало всіх - деякі користувачі соцмереж закликали до бойкоту компанії. За інформацією TMZ, сама модель має намір подати до суду на Adidas. Белла Хадід висловила своє розчарування тим, що компанія взагалі розпочала кампанію, яка може асоціюватися з тероризмом та насильством, що не відповідає її переконанням. Попри зупинку кампанії, контракт між Adidas та моделлю залишається чинним.

Деякі користувачі соцмереж закликали до бойкоту Adidas у відповідь на таке рішення. Белла Хадід найняла юристів для подання позову проти компанії, стверджуючи, що вона розчарована тим, що Adidas взагалі розпочав кампанію, яка може асоціюватися з тероризмом та насильством, що суперечить її власним поглядам.

Німецький футбольний союз про номер 44

Зазначимо також, що у німецькому футбольному союзі було оголошено, що номер 44 не буде використовуватися в збірній, оскільки його шрифт схожий на символ СС.

Читайте також