Без візиту до ТЦК: 3 категорії українців зможуть отримати відстрочку від мобілізації у Резерв+

Українські громадяни отримають відстрочку від мобілізації
Українські громадяни отримають відстрочку від мобілізації
У Міністерстві оборони України планують запровадити нову функцію в додатку «Резерв+», яка дозволить військовозобов'язаним отримувати відстрочку від призову в автоматичному режимі.

За словами заступниці міністра оборони Катерини Черногоренко, для впровадження цього проекту необхідно внести зміни в нормативну базу та забезпечити технологічну готовність партнерів, які мають відповідні реєстри даних.

З початку листопада 2024 року планується доступ до трьох форм автоматичних відстрочок: для студентів денної форми навчання, багатодітних батьків та осіб з інвалідністю. В даний час в Міністерстві працюють над узгодженням необхідних нормативних змін.

Заступниця міністра наголосила, що їхня мета - забезпечити можливість особам, які мають підстави для відстрочки, легко і швидко повідомляти про своє право через додаток, не відвідуючи територіальну військову комісію особисто.

Раніше Черногоренко зазначала, що відсутність автоматизованого механізму надання та продовження відстрочок створює корупційні ризики та нерівні умови для громадян.

Читайте також