Біженець із Маріуполя Ілля Костушевич звернувся до Бориса Джонсона

Наприкінці травня тренування футбольного фонду «Shakhtar Social» у Києві відвідав генеральний директор ФК «Шахтар» Сергій Палкін. Також на зустріч прибув директор із футболу Даріо Срна.

Керівництво клубу спілкувалося з дітьми-переселенцями та їхніми батьками, а згодом отримали незвичайне прохання від 6-річного Іллі Костушевича з Маріуполя.

Батьки Іллі загинули під час ракетних ударів окупаційних військ по місту. Вулиця та район, де вони жили, повністю зруйновані. Хлопчика з блокади вивезли волонтери. На сьогоднішній день Іллю опікує сім'я Марії та Володимира Беспалих зі Слов'янська.

Нещодавно прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон написав відкритий лист, адресований українським дітям. І тоді Ілля вирішив надіслати главі британського уряду відповідь.

Маленький маріуполець написав пронизливі слова у зверненні до британського прем'єра:

«Дорогий Борисе Джонсоне!

Я хочу, щоби швидше закінчилася війна, щоб більше не вмирали люди. Я хочу грати у футбол у своєму місті Маріуполі. Я хотів би, щоб у всіх дітей світу не було війни. Передаю привіт усім дітям у Британії, дякую, що допомагаєте нам. Ми переможемо! Надсилаю Вам прапор України, який я намалював. Міцно обіймаю Вас».

Передати цей лист до Бориса Джонсона Ілля Костушевич попросив Даріо Срну.

Під час війни таких історій, на жаль, буде дуже багато. Донецький футбольний клуб «Шахтар» має намір надавати підтримку сім'ям, які приймають дітей, що втратили своїх рідних.