Безпекова угода з Румунією та нова допомога від США. Головне за 11 липня

Документ з підписом та прапорами
Документ з підписом та прапорами

Україна та Румунія підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки. Згідно з угодою, Румунія передасть Україні систему ППО Patriot, а також надаватиме підтримку на рівні динаміки зусиль 2022-2024 років. Крім цього, Румунія буде сприяти швидкому транзиту техніки до України і допомагатиме в навчанні українських пілотів. Угода також охоплює розвідку, контррозвідку, кібербезпеку та інші аспекти безпеки.

Також, у Вашингтоні президент України Володимир Зеленський зустрівся з лідером США Джо Байденом. Байден повідомив про новий пакет військової допомоги для України, хоча деталі не розкрив. Він також висловив підтримку Україні у боротьбі з російською агресією.

В Києві перебував лідер угорської опозиції Петер Мадяр, який відвідав стіну пам'яті біля Михайлівського собору та оголосив збір на допомогу українським дітям після ракетної атаки на київську дитячу лікарню.

Розвідка США виявила планування Росією вбивства гендиректора компанії Rheinmetall, що постачає військову техніку для України. Це був один із серії планів вбивства керівників оборонної промисловості по всій Європі.

Також, Ігор Залужний офіційно почав виконувати обов'язки посла України в Британії, вручивши копії вірчих грамот віце-маршалу дипломатичного корпусу.

Читайте також