Бій за Харківщину: партизани повідомили про втрати ворога

Учасники бойов з Харківщини сповістили про ворожі втрати
Учасники бойов з Харківщини сповістили про ворожі втрати

За даними партизанського руху "Атеш", російські штурмові підрозділи зазнають значних втрат на Харківському напрямку.

Згідно з повідомленням, деякі підрозділи, зокрема 138-а окрема мотострілецька бригада, 18-а мотострілецька дивізія і 7-й окремий мотострілецький полк, втратили боєздатність унаслідок важких боїв. Втрати особового складу становлять до 70% через вбитих та поранених.

«Керувати колишніми ув'язненими не всім командирам під силу, навіть тим, хто має багатий військовий досвід», - зазначили партизани.

Партизани також зазначили, що сутички між російськими військовими і "Шторм-Z" мають важливу роль у зазначених втратах. За їх словами, не всі командири зможуть керувати колишніми ув'язненими, навіть якщо вони мають досвід.

Тим часом мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що населення міста не евакуюють, але до міста прибувають люди з районів, де тривають бойові дії. Він зазначив, що протягом ночі по місту лунали вибухи, але ситуація є відносно спокійною.

Нагадаємо, що на Харківщині збільшилась "сіра зона" та кількість населених пунктів, де тривають бої.

За даними української розвідки, вони знають про плани російських окупантів щодо наступу на Харківську область. Розвідка стверджує, що з урахуванням збільшення втрат ворога на Харківському напрямку, здача в полон або перехід на бік України буде розумною альтернативою для російських військових.

Читайте також:

  • Битва за Вовчанськ. Нові виклики та можливі наміри противника 
  • DeepState: Росія окупувала шість сіл на Харківщині (мапа) 
  • Наступ на Вовчанськ: триває евакуація (фоторепортаж) 

Читайте також