Біля берегів Криму прогриміли вибухи: повідомляють про пожежу на кораблі (відео)

14 лютого вранці біля берегів тимчасово окупованого Криму сталися вибухи, у морі видно дим. Таку інформацію повідомляє Telegram-канал "Кримський вітер".

Свідки стверджують, що причиною вибухів стала пожежа на одному з російських кораблів.

Зазначається, що в морі помітна активність кількох кораблів, поряд з якими бачиться підводний човен. Найгучніші вибухи були чутні у Сімеїзі та селищі Кацівелі.

Раніше повідомлялося, що 13 лютого у тимчасово окупованому Криму на аеродромі "Саки" сталася пожежа. Про це свідчать знімки супутників NASA, які зняли критичні точки Новофедорівки з космосу. Їх оцінила моніторингова група "Кримський вітер".

Нагадаємо, у ніч на 1 лютого бійці одного з підрозділів ГУР знищили морськими дронами Magura V5 ракетний катер "Івановець" Чорноморського флоту РФ. Вартість корабля становить $60-70 млн. Як говорив представник ГУР Андрій Юсов, таких катерів у Росії було лише три.

Згодом керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що після знищення ракетного катера "Івановець" російські війська "засвоїли урок" і сховали ракетоносії з "Калібрами" у пункти базування.

Зазначимо, що через знищення великого ракетного катера "Івановець" Чорноморського флоту Росії, який перебував на рейді озера Донузлав на заході півострова Крим, у росіян сталась справжня істерика. У соцмережах обговорюють те, що українські БПЛА літають вдень та вночі, ЗСУ нищать їхні кораблі, а "наївні люди сподіваються, що СВО скоро закінчиться". Тож у росіян виникає питання, чи це все ще не так звані "червоні лінії"?

Раніше повідомлялося, що британська розвідка пояснила, як ліквідація катера "Івановець" вплине на Чорноморський флот РФ.

Наприкінці грудня, у ніч проти 26 грудня в порту Феодосії у тимчасово окупованому Криму був атакований корабель, який перевозив ударні безпілотники "Шахед" з Ірану. Це був великий десантний корабель "Новочеркаськ". А 10 січня Сили оборони таврійського напрямку вразили на Дніпрі російський катер.