Біля резиденції Путіна виявлено ще одну систему ППО «Панцир»: супутникові знімки

Система ППО «Панцир» біля резиденції Путіна
Система ППО «Панцир» біля резиденції Путіна

На острові Горобиновий, недалеко від резиденції російського диктатора Володимира Путіна на Валдаї, була встановлена друга система протиповітряної оборони "Панцир-С1". Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на супутникові знімки Google з 6 травня 2024 року.

За інформацією ЗМІ, поруч з резиденцією Путіна на Валдаї була встановлена система протиповітряної оборони "Панцир-С1" на вежі, аналогічну системам, які раніше були помічені в Московській області. Вона знаходиться у лісі на острові Рябіновий, за 3,7 км від "дачі" Путіна.

На нових супутникових знімках Google, зроблених 6 травня, добре видно башту зі системою протиповітряної оборони. З архіву знімків на сервісі Planet.com видно, що цю позицію ППО біля резиденції Путіна валдаїській було збудовано у березні 2024 року. У січні телеграм-канал ВЧК-ОГПУ повідомляв, що атаки українських дронів на Санкт-Петербург пов'язані з розміщенням систем ППО для "захисту стратегічно важливого об'єкту на Валдаї".

Раніше повідомлялося, що зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир С-1" був встановлений біля селища Заріччя у Підмосков'ї, менш ніж за 10 км від резиденції Путіна.

Читайте також