Білий трикутник. Що відомо про новий символ українського контрнаступу

Трикутник з національним прапором України
Трикутник з національним прапором України

Українські бойові машини з символом у вигляді білого трикутника використовуються як відповідь на танки російського президента Володимира Путіна, які перетнули кордон України у лютому 2022 року, повідомляє The Daily Telegraph.

Бойова техніка з вишиванками пронеслася через місто Суми, а потім досягла Курської області, де Україна проникла на глибину до 25 км і змусила десятки тисяч людей покинути кордонні райони.

Білий хрест, який зображується на символі, раніше використовувався козаками, а пізніше військами УНР у війні з більшовицькою Росією. Цей хрест також був знаменем перемоги у римського імператора Костянтина.

Операція України в Курській області

Олександр Сирський підтвердив операцію ЗСУ в Курській області, де Україна контролює територію площею 1000 кв. км. Президент Зеленський наказав підготувати гуманітарний план для цієї операції.

Президент Путін заявив, що Україна вдерлася в Курську область, але Москва не буде проводити переговорів з Києвом, натомість вказуючи на припущений мотив України для покращення переговорних позицій.

За підрахунками, РФ втратила контроль над 28 населеними пунктами в Курській області, і ще 44 населені пункти були звільнені, залишаючись десять таких пунктів, чиїй статус невідомий.

Генерал-лейтенант Андрій Гурулєв звинуватив російських військових у провалі оборони Курської області, заявивши, що вони не підготували і не збудували оборону належним чином.

Читайте також

NYT порівняла "мирні плани" Венса та Путіна
сьогодні, 02:30 157 переглянули
Венс і Путін на фото