Білорусь готує військові навчання з Росією. Прикордонники оцінили загрозу

Військові навчання разом з Росією
Військові навчання разом з Росією

Росія та Білорусь планують спільні військові навчання "Захід-2025". Українські прикордонники не виключають переміщення сил у бік України, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Демченко зазначив, що українські розвідники спостерігають за розвитком подій протягом білорусько-російських військових навчань.

Не можна виключати, що під час цих навчань відбуватимуться якісь переміщення у напрямку нашого кордону. Але, зважаючи на попередні навчання, то більшість можуть відбуватися на білоруських полігонах, можливо, на інших напрямках

Демченко підкреслив, що незважаючи на будь-які дії агресора, Україна повинна мати ефективні оборонні укріплення на кордоні з Білоруссю.

За словами речника, прикордонники не фіксують переміщення сил у Білорусі у напрямку українського кордону.

Нагадаємо, міністр оборони Білорусі Віктор Хренін заявив, що Мінськ та Москва готують нові спільні військові навчання "Захід-2025", які відбудуться на території Білорусі.

Підготовка до вторгнення

У 2022 році після проведення навчань "Захід" в Білорусі, Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, в тому числі з білоруської території.

Раніше білоруське міноборони призупинило будівництво військового містечка у Гомельській області неподалік від кордону з Україною.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко сумнівається, що Володимир Путін залучить військових з Північної Кореї для зміцнення російської армії. НАТО, на його думку, відповість на такий крок введенням своїх військ в Україну, відзначено у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Білоруський виробник мінеральних добрив "Гродна Азот" постачав продукцію в Україну під виглядом туркменського виробництва через компанію, зареєстровану в Об'єднаних Арабських Еміратах громадянами Туреччини.

Читайте також