Білорусь стягнула війська до кордону з Україною: МЗС зробило заяву

Білорусь стягнула війська до кордону з Україною
Білорусь стягнула війська до кордону з Україною

Збройні сили Білорусі зосереджуються біля кордону з Україною

За даними розвідувальних органів України, білоруські збройні сили проводять навчання біля північних кордонів України і зосереджують велику кількість особового складу та військової техніки. Навчання проводяться під прикриттям навчальних занять, а також присутні найманці колишньої ПВК "Вагнер". Про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

Згідно з повідомленням МЗС, такі дії Білорусі створюють загрози для національної безпеки України та світової безпеки загалом. У своєму зверненні МЗС закликало посадових осіб Білорусі не допускати помилок під тиском Москви і припинити недружні дії та відвести війська від кордону з Україною.

У заяві МЗС також зазначається, що Україна ніколи не вчиняла і не збирається вчиняти ніяких недружніх дій проти Білорусі, але в разі порушення кордону України будуть застосовані всі необхідні заходи відповідно до міжнародного права. У цьому випадку будуть захоплені всі військові об'єкти на території Білорусі.

За останніми повідомленнями, президент Білорусі Олександр Лукашенко вимагав збільшити угруповання військ біля кордону з українськими областями. Також 11 серпня міністерство оборони Білорусі заявило, що їх танки висунулися біля кордону з Україною. Причину таких дій диктатора пояснили з центру протидії дезінформації.

Крім того, Лукашенко заявив, що на території Білорусі знищили українські безпілотники. Міністерство закордонних справ Білорусі також попередило Україну про можливе закриття диппредставництва в Мінську.

Читайте також