Білорусь зупинила будівництво військового містечка біля кордону з Україною

Будівництво військового містечка на кордоні
Будівництво військового містечка на кордоні

Міністерство оборони Білорусі призупинило будівництво військового містечка біля кордону з Україною. Цю інформацію повідомило білоруське видання "Радіо Свобода".

За допомогою супутникових знімків було виявлено, що роботи на території місця, відомого як "Чайка", були припинені без пояснення причин. Цей об'єкт колишнього піонерського табору розташований за 40 км від кордону з Україною.

Джерело "Радіо Свобода" надіслало фотографії з цього об'єкта, на яких видно, що будівництво призупинено. На місці немає працівників, обладнання та охорони.

Інформація, отримана від джерела, підтверджується супутниковими знімками. На знімку, зробленому 10 жовтня 2024 року, видно, що на території колишнього табору не з'явилося нових будівель.

Плани щодо будівництва нового військового містечка та полігону в Гомельській області відомі з минулого року. Роботи повинні були завершити до березня 2024 року, але будівництво зупинилося без пояснення причин. На сьогоднішній день нові будівлі не з'явилися.

За офіційною інформацією, на будівництво нового військового містечка планувалося виділити кошти з бюджету. Проєкт мав стартувати в 2023 році і завершитися в 2027-му.

Білорусь сумнівається в залученні військових з Північної Кореї

Спеціалісти з вивчення війни заявили, що білоруський лідер Олександр Лукашенко сумнівається, що Російська Федерація залучить військових з Північної Кореї для посилення своїх армійських сил. Тому він вважає, що НАТО відповість на це деплоєм своїх військ в Україні. За інформацією Інституту вивчення війни, такі побоювання проголошені Лукашенком.

Нагадаємо, що білоруська компанія "Гродна Азот" незаконно постачала мінеральні добрива в Україну, приховуючи їх походження. За допомогою фірми, зареєстрованої в Об'єднаних Арабських Еміратах громадянами Туреччини, залишався вигляд, що добрива походять з Туркменістану.

Читайте також