Білоруські хакери атакували українські органи місцевого самоврядування: деталі

Українські органи місцевого самоврядування під атакою білоруських хакерів
Українські органи місцевого самоврядування під атакою білоруських хакерів

Білоруські хакери здійснили кібератаку на українські проєктні офіси та органи місцевого самоврядування. Про це повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації.

Команда CERT-UA зафіксувала сплеск активності хакерського угруповання UAC-0057 з Білорусі протягом 12-18 липня.

«Зловмисники використовували типову для них комбінацію шкідливої програми PicassoLoader та бекдору Cobalt Strike Beacon, розсилаючи документи-приманки зі шкідливими макросами», - пояснюють фахівці.

Документи, виявлені у Держспецзв'язку, свідчать про інтерес хакерів до фінансово-економічних показників, оподаткування та реформ органів місцевого самоврядування.

«Закликаємо фахівців проєктних офісів та співробітників органів місцевого самоврядування бути особливо уважними та негайно звертатися до CERT-UA у разі виявлення підозрілої активності», - йдеться в повідомленні.

Урядові сайти Словенії та сайт президента країни стали жертвою DDoS-атак, за якими стояла російська хакерська група Cyber Army Russia Reborn.

Недавно іспанські правоохоронці затримали трьох хакерів, які підтримували російське вторгнення в Україну, за ймовірні кібератаки на державні установи Іспанії та країн НАТО.

США ввели санкції проти двох керівників кіберзлочинного угруповання Cyber Army of Russia Reborn (CARR), яке здійснює атаки на об'єкти критичної інфраструктури в усьому світі.

Читайте також