Битва за Авдіївку: на коксохімічному заводі триває пожежа, кілька бійців потрапили в полон

Оперативно-стратегічне угрупування військ "Таврія" повідомило про триваючі важкі бої в Авдіївці. Російські сили завдають артилерійських обстрілів та бомбових ударів по місту, що веде до його знищення. Українська армія продовжує стримувати окупантів, які мають перевагу в особовому складі та озброєнні. З початку доби вдалося відбити більше 30 атак росіян, але також було понад 20 авіаударів та сотні артилерійських обстрілів у районі Авдіївки та навколишніх населених пунктів. Командувач "Таврії" Олександр Тарнавський підкреслив, що головне завдання - збереження життя українських бійців, тому, якщо потрібно, вони відступають на нові позиції. Внаслідок одного з таких відступів декілька бійців потрапили в полон. Зазначається також, що через постійні обстріли тривають пожежі на коксохімічному заводі в Авдіївці та інших об'єктах. Захисникам перекидаються резерви та боєприпаси для продовження боротьби.

У межах міста Авдіївка тривають важкі бої. Противник продовжує завдавати артилерійських обстрілів та масованих бомбових ударів, практично стираючи місто з лиця землі - Олександр Тарнавський.
Зі зруйнованих позицій українські воїни виходять маневром і закріплюються на нових рубежах оборони. Підкреслюю, пріоритет - збереження життя наших бійців. Тому в разі потреби вони відходять на нові позиції. На привеликий жаль, під час одного з таких виходів декілька наших бійців потрапили в полон. Будемо боротися за звільнення кожного побратима - Олександр Тарнавський.

За останній тиждень російські сили зосереджували свої дії в районі Авдіївки, але не досягли своїх цілей. Наразі українська армія продовжує стояти на обороні та забезпечує логістичне забезпечення міста. Всього у зоні боїв проти українських захисників воює близько 15 тисяч окупантів.

Читайте також:

  • Пекло в Авдіївці. Усе, що наразі відомо та що говорять захисники
  • Битва за Авдіївку: прогнози та ризики