Битва за Білий дім: Гарріс лідирує з мінімальним відривом

Гарріс під час Битви за Білий дім
Гарріс під час Битви за Білий дім

За результатами опитування Reuters/Ipsos, віце-президент Камала Гарріс зберігає перевагу над колишнім президентом Дональдом Трампом на національному рівні. За словами дослідження, 45% виборців підтримують Гарріс, в той час як 42% підтримують Трампа.

У вересні цього року результати опитування показували, що Гарріс також мала 3% перевагу над Трампом – 46% підтримки порівняно з 43%. Обидва результати попадають у межі похибки і дають лише загальну картину того, хто може виграти на листопадових виборах, які вирішуватимуться в семи коливних штатах.

За останнім опитуванням Reuters/Ipsos, обидва кандидати мають негативний рейтинг у прихильності, і жоден з них не отримав більше 50% схвалення виборців. 46% респондентів вважають Гарріс позитивною персоною, тоді як 42% сказали те саме про Трампа.

Трамп має невелику перевагу над Гарріс у питаннях економіки, безробіття та робочих місць. 45% учасників опитування вважають, що Трамп краще підготовлений для вирішення цих питань, в той час як 40% підтримують Гарріс.

Проте, кандидат від демократів має кращий рейтинг у питаннях боротьби з політичним екстремізмом та загрозами демократії. Вона має перевагу у 5 пунктах – 43% підтримки порівняно з 38% Трампа. Вона також лідирує з перевагою 14 пунктів у питанні охорони здоров'я.

Читайте також