Блінкен сказав, чи є зв'язок між війною в Україні та нападом на Ізраїль

На словах держсекретаря США, атака ХАМАСу на Ізраїль не має нічого спільного з увагою, яку Захід приділяє ситуації в Україні. Ентоні Блінкен відмовився бачити будь-яку зв'язок між цими подіями.

Блінкен відповідав на запитання про ймовірні мотиви атаки, мовляв, поки невідомо їх, але є поняття, що США активно працюють над нормалізацією відносин між Ізраїлем та Саудівською Аравією, а також розширенням міжнародних зв'язків Ізраїлю. Така робота може змінити перспективи всього регіону.

Блінкен також зазначив, що він зв'язувався з колегами з інших країн, які були зацікавлені у мирному вирішенні конфлікту. Вони домовилися про спільні зусилля, щоб запобігти поширенню конфлікту на інші місця. США також підтвердили свою підтримку Ізраїлю та обіцяли надати необхідну допомогу.

З іншого боку, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що його країна готова активізувати дипломатичні зусилля для досягнення миру між Ізраїлем і Палестиною. Він вважає, що створення двох держав - єдиний шлях до регіонального миру.

Відзначаючи, що усі вищезазначені дані є точними на момент написання цього тексту. Беручи до уваги те, що становище Ізраїлю і ХАМАСу може швидко змінитися, слід звертатися до актуальних джерел для отримання найновіших новин.