Близький соратник Зеленського має російський паспорт і бізнес у Криму – «Схеми»

Український продюсер Наум Баруля має російське громадянство та влаштовувався на окупований Крим

За даними програми «Схеми», Наум Баруля, який відомий своєю співпрацею з Володимиром Зеленським, має громадянство Росії. Щорічно він виїжджав до Криму з російським паспортом на територію, яка зараз перебуває під окупацією.

У квітні 2009 року Баруля отримав російське громадянство і досі має дійсний російський паспорт. При цьому Баруля заперечує наявність російського паспорта та твердить, що втратив всі свої активи в Криму.

Проте, виявлено, що він володіє кількома квартирами у Судаку, перереєструвавши їх на себе за російським законодавством. Також він придбав земельну ділянку і будівлю на окупованому півострові. Загальна вартість цих активів становить близько 60 млн рублів.

Крім того, Баруля має дві активні компанії в Судаку, які зареєстровані за російським законодавством та приносять дохід окупаційній владі.

До 2014 року Баруля працював у Москві із російським КВК та співпрацював з Олександром Масляковим. Після Революції Гідності він повернувся до Києва та почав співпрацювати зі студією «95-й квартал». Разом вони створили шоу «Ліга Сміху» та пропродюсували кілька українських телевізійних ситкомів. Зараз його дочка, Ірина Борзова, є народним депутатом від «Слуги народу».