Блокує виплати з YouTube: ПриватБанк перешкоджає зняттю коштів з Google AdSense

Блокування виплат з YouTube: ПриватБанк перешкоджає зняттю коштів з Google AdSense
Блокування виплат з YouTube: ПриватБанк перешкоджає зняттю коштів з Google AdSense

ПриватБанк не дозволяє знімати гроші з Google AdSense навіть після представлення документів.

За інформацією ресурсу "Хвиля", один клієнт банку повідомив, що мав проблеми з виведенням готівки з коштів, отриманих від монетизації YouTube через Google AdSense. Незважаючи на те, що сам банк пропонує послугу отримання виплат з Google AdSense, при спробі зняття грошей він вимагав додаткових документів для підтвердження походження коштів.

"Отримую гроші з YouTube монетизації. Я викладаю відео на цій платформі, і YouTube розміщує в них рекламні оголошення. Гроші за рекламу накопичуються в Google AdSense і потім зараховуються на карту з 21 по 24 число кожного місяця. Google AdSense пояснює, як формуються ці кошти в пункті 5 публічного договору", - розповів клієнт.

За його словами, він намагався протягом тижня вирішити проблему з підтвердженням документів як у відділенні банку, так і онлайн, але це не дало результату. Служба підтримки банку відмовлялася приймати публічний договір, звіти про SWIFT-платежі та квитанції з особистого кабінету Google AdSense. Клієнт також написав звернення про походження коштів у відділенні банку, але його також не задовольнило.

"Якщо переглянути онлайн-ресурси банку, видно, що вони визнають факт підключення до публічного договору. Але підтримка банку вважає, що цей документ недостатній доказ. Якщо ознайомитися з підтримкою Google AdSense, там є відповіді на ці запитання. Банк просить надати документ, в якому зазначено призначення платежу. Де взяти цей документ? Чи існує офіційне підтвердження AdSense? Так, ми надаємо квитанцію про оплату як офіційне підтвердження платежу", - зазначив клієнт.

Але банк відмовився вважати ці документи достатнім доказом. За інформацією на сайті ПриватБанку, клієнт попадає до категорії одержувачів винагороди від використання інтелектуальної власності, а SWIFT-платежі вказують на авторські гонорари. Тим не менш, банк вимагає додаткові документи для підтвердження.

"Мені потрібно надати банку документ, що підтверджує походження коштів. Вся необхідна інформація вже міститься в SWIFT-платежі, і звіт про цей платіж повинен бути достатнім. Але банк каже, що всі надані документи і звернення не є достатнім доказом походження коштів та пропонує звернутися до служби підтримки Google AdSense для отримання інших підтверджуючих документів, яких насправді не існує. Як тоді після всіх наданих документів підтвердити походження коштів?"

У відповідь на це ПриватБанк повідомив, що їхні фахівці розбираються у ситуації та зв'яжуться з клієнтом для подальшого вирішення.

Нагадаємо, що ПриватБанк знизив тарифи на міжнародні перекази.

Читайте також