Блокування кордону. Нардеп пояснив, чому українці у Польщі не протестують

Українці, які наразі живуть у Польщі, знаходяться в небезпеці через свою участь у різних акціях, оскільки вони часто потребують допомоги. Про це народний депутат Микола Княжицький заявив у інтерв’ю для «Главком».

«Але навіть українці, які живуть тут, піддаються впливу польської пропаганди. Вони постійно стверджують, що українські олігархи продають зерно до Польщі за дешево. Це все міфи», - підкреслив народний депутат.

На думку Княжицького, людям не достатньо об'єктивної інформації через те, що Україна витрачає гроші на фінансування телеканалу FreeДом та телемарафонів. Замість цього, нардеп вважає, що треба робити роз'яснювальну роботу в суспільствах, від підтримки яких залежить наша країна.

Княжицький погоджується з позицією президента України, що протести на польсько-українському кордоні є політичними. Він додав, що РФ використовує всі ці події проти нашої країни.

Нагадаємо, історик Ярослав Грицак вважає, що Україна та Польща ще довго не зможуть домовитися про деякі питання з минулого, але це не заважає країнам бути союзниками. Також Дуда назвав винних у блокаді українського кордону.

Польська поліція розпочала кримінальну справу проти фермера, який на акції протесту на кордоні з Україною вивісив на своєму тракторі плакат з закликом до президента РФ Володимира Путіна «навести порядок».

Як раніше повідомлялося, одна з асоціацій польських мисливців заявила, що приєднається до протестів фермерів, щоб підтримати їх вимоги та виступити зі своїми.

Читайте також:

  • Зерно, висипане на землю. Нардеп Княжицький пояснює, чому не варто хапатися за серце
  • Криза на кордоні з Польщею. Що буде далі
  • Протест фермерів: розсипане на залізниці українське зерно та нові умови