Bloomberg: Брехня Путіна вплинула на блокування республіканцями пакету допомоги Україні

Російські тролі і боти ґрунтуються на підтримці Путіна

Армії тролів і ботів, які підконтрольні російському диктатору Володимиру Путіну, продовжують вести інформаційну війну проти США та інших західних держав. Ця тактика успішно використовується Путіном і має шкідливі наслідки. Протягом півроку пакет допомоги Києву застряг в Конгресі, що призводить до втрат життів українців. Причина затримки полягає у впливі брехні Путіна на думки деяких республіканців у Конгресі, яких може бути небагато, проте їх вплив достатній для спричинення проблем, повідомляє Bloomberg.

Найвпливовішим "корисним ідіотом" висловлюванням путінських наративів є колишній президент Дональд Трамп, який все частіше зв'язується зі своїми прибічниками в Конгресі, щоб давати їм прямі вказівки. Єдиний спосіб протистояти цій загрозі - виявляти та відкидати дезінформацію з будь-якого джерела, це доведено вже Рональдом Рейганом в 1980-х роках.

Навіть у ті часи кремлівські машини дезінформації відігравали активну роль. У 1983 році КДБ розмістило вигадану історію в маловідомій газеті третього світу Patriot Magazine на території Нью-Делі. Брехня полягала в твердженнях про те, що США створили вірус СНІДу з метою вбивати чорношкірих американців та геїв.

Рейган показав Михайлу Горбачову цю брехню, і радянський лідер публічно вибачився. Тому за подібними подіями теперішнього часу можна охарактеризувати навіть те, що навіть після спростування, мільйони людей продовжують вірити в ці неправдиві історії. Росія завжди відкидає свою роль у поширенні брехні й відкидає будь-яку зв'язаність з нею, дозволяючи "корисним ідіотам" на ЗМІ чи серед політиків поширювати її.

Трамп пропонує перемовини між Росією та Україною

Кандидат у президенти США Дональд Трамп планує вести перемовини між Росією та Україною з метою припинення бойових дій. Про це повідомляє CNN.

За даними засобу масової інформації, європейські дипломати дізналися про план Трампа щодо припинення війни в Україні. Цю ідею полягає в тому, що Трамп планує зібрати Москву та Київ за стіл переговорів і спонукати їх домовитися про припинення бойових дій.