Bloomberg: Путіну бракує часу для досягнення прориву в Україні

Bloomberg: Путіну бракує часу для досягнення прориву в Україні

Протягом останніх кількох місяців російська армія досягла обмежених успіхів у війні на Україні, незважаючи на нестачу боєприпасів і зброї в українській армії. Зараз, коли Україна отримує військову допомогу зі своїх союзників, можливість для російського прориву звужується. Про це повідомляє Bloomberg.

Спроба Росії відкрити новий фронт на північному сході України в Харківській області не досягла мети Путіна - створення буферної зони вздовж кордону. Українська сторона повідомляє, що завдала "дуже великих втрат" російським військам у боях навколо Вовчанська.

“Російські війська лише незначно просунулися вперед після взяття стратегічного міста Авдіївка в лютому цього року. Вони уже кілька тижнів намагаються захопити ключовий населений пункт Часів Яр”, - заявляють у виданні.
“Російська стратегія виснаження сил України є дуже дорогою і кривавою для самої Росії. Вона може призвести до надмірного виснаження з боку Росії, що дає українцям шанс на контрнаступ”, - сказав керівник московського Центру аналізу стратегій і технологій, Руслан Пухов.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Україна має можливість змінити ситуацію на свою користь.

Путін заявляє, що Росія продовжить воювати стільки, скільки буде потрібно для перемоги в Україні, незважаючи на зростаючі жертви.

Українські офіційні особи били на сполох через загрозу прориву російських військ через затримки з постачанням американської зброї. Проте, зараз, коли США поспішають з постачанням зброї після виділення $61 мільярдів, баланс вогневої потужності змінюється.

“Україна опинилася в скрутній ситуації через затримку поставок американської зброї, але вони виходять з цієї ситуації”, - заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван. “Зброя, яка надходить на поле бою, змінила ситуацію”, - додав він.

Країни Європейського Союзу також надають допомогу і постачання зброї для підтримки України, незважаючи на блокування виділення коштів з боку Угорщини.

Путін також стикається зі зміною ставлення союзників України. США, Німеччина і Велика Британія дозволили використання своєї зброї для ударів по цілях в прикордонних районах Росії. Президент Франції Макрон заявив, що надає коаліцію інструкторів для підготовки українських солдатів, незважаючи на загрози відплати з боку Росії.

Лідери країн "Великої сімки" зустрінуться наступного тижня, щоб обговорити плани щодо надання кредитів Україні заморожених активів російського центрального банку на суму близько $280 мільярдів.

Також видання коментує рішення Путіна призначити Андрія Бєлоусова міністром оборони замість Сергія Шойгу. За словами журналістів, це підкреслює потребу Росії використовувати обмежені ресурси економіки, яка перегрівається.

Джерело: Bloomberg

Читайте також:

  • Карта бойових дій в Україні станом на 8 червня 2024 року
  • Активізація росіян на Харківщині й Півночі. Чого хочуть досягнути окупанти
  • Втрати ворога станом на 8 червня 2024 - Генштаб ЗСУ

Читайте також: