Бояться СБУ. У Запорізькій області росіяни змушують мешканців видаляти українські номери

Російські окупанти знову виявились терористами на окупованих територіях Запорізької області. На цей раз вони змушують українців видаляти українські номери зі своїх телефонів. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Місцеві поліцейські змушують людей видаляти українські номери з телефонів. Їм здається, що такі контакти можуть бути небезпечними, оскільки їх вбачають як агентів СБУ - повідомив Федоров.

За словами Федорова, окупанти також проводять фільтрацію в захоплених селах, щоб знайти місцевих жителів, які не є лояльними до РФ.

Вони перевіряють наявність російських документів, затримують непокірних або вивозять їх в невідомому напрямку. У будинках, де немає власників, виносять двері та проникають через вибиті вікна, щоб забрати їжу та речі мирних людей - додав Федоров.

Наразі понад 1,2 тисячі жителів Запорізької області перебувають у полоні російських окупантів.

Нагадаємо, що Володимир Путін оголосив про плани Росії щодо інтеграції окупованих українських територій до РФ протягом наступних шести років.

Путін заявив, що Росія планує, щоб окуповані території України були на одному рівні з Росією в невизначених «ключових областях» до 2030 року.