"Бояться": у Німеччині спалахнув новий скандал через допомогу Україні

Україні закликають припинити допомогу з боку Німеччини

У Німеччині сталася політична скандал через заклики 30 місцевих депутатів представників ключових партій припинити допомогу Україні. Це стосується також правоекстремістів.

Згідно з інформацією, яка надійшла від "Хвилі", це повідомив Spiegel.

Відкритий лист, опублікований на офіційному сайті адміністрації округу Укермарк у Бранденбургу, підписали 32 особи, депутати даного округу. У листі закликали федерального канцлера Олафа Шольца та президента Бундестагу Бербеля Бас взяти на себе відповідальність за мирне врегулювання конфлікту замість надання зброї Україні. Депутати висловили стурбованість через можливу ескалацію війни і запевнили, що Німеччина повинна робити все можливе для дипломатичного завершення конфлікту та сприяння мирному співіснуванню народів.

Військова допомога Німеччині Україні / Фото: Censor.net

За даними видання, лист висловлює сувору засуджувальну реакцію на напад Росії на Україну. Проте у ньому не згадується про Володимира Путіна чи несуться на росіян відповідальність за воєнні злочини, які відбулися в Бучі, Маріуполі та інших містах.

Також варто зазначити, що не підписали листу представники партії "Зелені". Зате його підписали депутати від ХДС, СДПН, "Вільних демократів", "Лівих", правопопулістів "АдН" і також представник скандальної праворадикальної партії "Дом" (раніше відома як "Національна демократична партія").

Наявність підпису представника останньої партії поряд з підписами представників провідних політичних сил викликало багато питань через репутацію цієї партії. Нагадаємо, що в цьому році Федеральний конституційний суд підтримав заборону на державне фінансування партії як правоекстремістської.

Голова фракції "Лівих" у бранденбурзькому земельному парламенті Себастьян Вальтер заявив, що на момент підписання вони не знали про приєднання до листа представників "АдН" і "Дом".

Представник ХДС Ян Редман запропонував, що територіальні обмеження на підписання листа відсутні.

СДПН вирішила відмовитися від підтримки листа - лідер фракції у бранденбурзькому земельному парламенті Даніель Келлер зазначив, що представники їхньої партії не повинні були підписувати лист разом з "АдН". Крім того, місцева організація заявила, що не може підтримати однобоку заяву, в якій не зазначається агресор і не враховуються потреби України в самообороні.

Раніше в Німеччині було закликано світ підшвидшити поставку ракетних систем "Патріот" для порятунку Харкова.

Читайте також: