Бодіпозитив у минулому? Guardian розповіло про зміни на модних подіумах

Модні зміни на подіумах. Бодіпозитив
Модні зміни на подіумах. Бодіпозитив

Експерти модної індустрії хвилюються тенденцією повернення до "екстремально худих моделей". За останніми показами, 95% образів було представлено жінками "нульового розміру" (40-42 європейського розміру).

Стурбовані таким розвитком подій, експерти зазначають, що ми спостерігаємо тривожне повернення до використання "надзвичайно худих моделей" в таких містах, як Нью-Йорк, Лондон, Мілан і Париж.

У тих же показах, тільки 0,8% образів належали до плюс-сайз моделей (розмір 52 і більше). Крім того, на показах у Мілані 98% моделей були худими.

Худі моделі завжди були найпопулярнішими на подіумах, але останнім часом дизайнери намагалися представити більший спектр одягу для різних типів фігур. Вже у 2000 році модель Джилл Кортльов стала хедлайнером шоу Chanel, вона була першою моделлю за десятиліття, яка мала більший розмір, ніж 42 європейський.

Засновниця модельного агентства Milk Management, Анна Шиллінглоу, стверджує, що ми робимо крок назад, оскільки так багато модних дизайнерів розглядають моделей з пишними формами лише як модний тренд. Вона також зауважує, що середній розмір одягу в Великій Британії - UK 16.

Хоча у своїх колекціях кілька моделей середнього та великого розміру включив дім Chanel, інші луксові бренди не приєдналися до цієї тенденції. Різноманітність представлена у колекціях нових дизайнерів.

Тиждень моди в Парижі

Нещодавно в Парижі відбувся Тиждень моди. В рамках цього заходу модний дім L'Oreal представив свої сукні на показі в Національній паризькій опері. Кендалл Дженнер та Кара Делевінь вразили глядачів відвертими образами, а Єва Лонгорія та Джейн Фонда також показали розкішні сукні під час шоу Walk Your Worth у рамках колекції жіночого одягу весна-літо "Колекція 2025 року".

Читайте також