Бої у Бахмуті: Череватий повідомив свіжу інформацію

За останню добу в районі міста Бахмут було зафіксовано лише одне бойове зіткнення.

Однак противник продовжує обстрілювати позиції Сил оборони. Про це в ефірі "24 каналу" повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий.

За його інформацією, на Бахмутському напрямку окупанти здійснили 250 обстрілів із різного озброєння. Наші війська також завдавали ударів у відповідь.

"Унаслідок цих дій знищено 80 осіб особового складу окупантів, 99 дістали поранення, а одного військовослужбовця РФ було взято в полон. Знищено три САУ, станцію РЕБ і склад із боєприпасами", наголосив Череватий.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він зазначив, що ворожа сторона наразі проводить ротацію своїх військ, замінюючи бійців ПВК "Вагнер" іншими військовими підрозділами.

Водночас на Куп'янському напрямку противник здійснив 342 артилерійські обстріли, відбулося два бойових зіткнення та три ворожі авіаційні нальоти, 20 окупантів знищено та 52 поранено, українськими військами знищено гармату Д-20.

Сергій Череватий узагальнив дії приватної російської військової компанії "Вагнер". Він наголосив, що незважаючи на так звані успіхи та досягнуті цілі, про які повідомляють російські ЗМІ, військам агресора не вдалося повністю отримати контроль над Бахмутом протягом 10 місяців.

Ротацію залишків ПВК "Вагнер" полковник порівняв зі звичайною втечею з поля бою після поразки.

Попри голосні заяви про "взяття" Бахмута, російські загарбники так і не змогли досягти успіхів на цьому напрямку.

Нині "вагнерівці", як щурі, тікають з міста. Про це у коментарі "24 Каналу" розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий.

При цьому, за його словами, втечу окупанти намагаються розтягнути у часі. Тому українські військові будуть і надалі стежити за пересуваннями сил ворога.