"Боїшся, що кинуть в землянку" - як українці відпочивають у "Зимовій країні" і які там ціни

У столиці відкрилася популярна локація для відпочинку - "Зимова країна" на ВДНГ. Тут можна поринути в святкову атмосферу та насолодитися різноманіттям розваг.

Цього року головним гаслом проєкту є "Поділись світлом", що символізує не тільки взаємодопомогу, а й підтримку одне одного. Локація пропонує багато тематичних майданчиків, зокрема найбільшу ковзанку у столиці.

Тут також є фудкорти, гірки, екстремальні атракціони й новорічний ярмарок. Для забезпечення працездатності локацій вони мають автономні джерела живлення.

У "Зимовій країні" побувала кореспондентка Gazeta.ua, яка поспілкувалася з відвідувачами та дізналася про їхні враження. Один із відвідувачів, Дмитро, зазначив, що "Зимова країна" стала затишнішою та в європейському стилі через реалізацію проєкту.

- Були минулого року, але цей раз якось затишно стало. Сказала Лєна, що по-європейськи, - говорить російською Дмитро у довгій чорній куртці, на вигляд 35 років. Робить ковток червоного глінтвейну й одягає на шапку капюшон. - Для дітей купу всього зробили. Більше людей того року було. Можливо, через радість після повернення Херсона й деокупацію Харківської області. Хоча зараз не страшні навіть обстріли, бо настільки все відслідковується. Круто зробили, що можна дізнатися, що, куди і звідки летить.

Тетяна та Володимир також зазначили, що локація змінилася та стала більше, але ціни на деякі розваги значно підвищилися.

- "Зимова країна" змінилася, бо більше локацій, - розповідає Тетяна Тесленко зі світлим коротким волоссям. - Ціни дуже підвищилися, особливо на глінтвейн. Ми його дуже любимо, але в минулому році він був по 90 гривень, а зараз вже 140.

На "Зимовій країні" також можна скуштувати смачну їжу, але ціни на деякі страви також зросли. Проте, відвідувачі, зокрема Марина та Євген, закликають приходити до цієї локації, щоб насолодитися зимовою атмосферою та різноманіттям розваг.

- Коли прийшла цьогоріч в перший раз - дуже сподобалося, - говорить 28-річна Марина у довгому сірому пальті. - Сюди треба приходити, коли є сніг, щоб по-справжньому відчувалася зимова атмосфера. Хоч і холодно, але все одно класно, що приїжджаєш в одну локацію й можеш поїсти, покататися на ковзанах і каруселях.

Марина і Євген вірять, що перемога в війні буде важкою, але Україна має продовжувати боротьбу та намагатися забезпечити гарантії безпеки.