Бойовик, який воював проти України, отримав довічне ув'язнення

бойовик у камері ув'язнення
бойовик у камері ув'язнення

Боєць, який брав участь у війні на сході України проти Сил оборони, отримав вічний термін за матеріалами СБУ. Цю інформацію опублікувало Управління СБУ в Черкаській області у своєму профілі на Facebook.

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного строку засуджено ще одного зрадника, який воював проти Сил оборони на Донеччині. Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого). За вчинені злочини суд призначив зраднику довічне позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна

Згідно з інформацією з матеріалів справи, засуджений походить з міста Єнакієве, яке зараз знаходиться під контролем російських військ в Донецькій області. З початку вторгнення Російської Федерації він добровільно приєднався до підрозділу «військової комендатури» так званої ДНР.

Протягом війни злочинець надавав підтримку окупантам у проведенні підривної діяльності проти України, зокрема в Горлівці. Він відповідав за контроль військової дисципліни в окупаційних підрозділах. У співпраці з Міністерством надзвичайних ситуацій РФ виконував завдання щодо цивільної оборони, а також забезпечував дотримання паспортного режиму та охорону громадського порядку.

На підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним за вчинення державної зради, що була здійснена в умовах воєнного стану згідно з Кримінальним кодексом України.

Зрадник приховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України.

До проведення судового розслідування, співробітники СБУ в Черкаській області провели досудове розслідування за керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала в агента ФСБ в Києві, який планував вступити до школи Армії дронів, щоб шпигувати за українськими військовими.

Також, контррозвідка Служби безпеки затримала агентку ФСБ, яка намагалася шпигувати за співробітниками СБУ та коригувала ракетні удари по підприємствах Запорізької області, що задіяні в оборонно-промисловому комплексі.

Нагадаємо також, в Хмельницькій області був затриманий 55-річний спортивний тренер, який займався розвідуванням дислокації та переміщення Сил оборони. Йому було призначено 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також