Борчиня Коляденко здобула для України ще одну нагороду Олімпіади

Борчиня Коляденко здобула золоту медаль на Олімпіаді
Борчиня Коляденко здобула золоту медаль на Олімпіаді

Українка Ірина Коляденко сьогодні, 9 серпня, потрапила до фіналу олімпійського турніру з жіночої боротьби у ваговій категорії до 62 кг та забезпечила Україні дванадцяту нагороду Олімпіади в Парижі.

У півфіналі Ірина впевнено перемогла першу сіяну та представницю Киргизстану Айсулу Тининбекову - 9:2.

Варто зазначити, що Коляденко стала бронзовою призеркою Олімпіади в Токіо. Тоді вона поступилася саме Тининбековій. Отже, у Парижі українка зуміла взяти реванш.

Фінал відбудеться вже завтра, 10 серпня. Суперницею українки стане японка Сакура Мотокі.

У 1/8 фіналу Ірина у напруженій сутичці перемогла представницю Монголії Орхон Пуревдорж - 8:7.

У чвертьфіналі українка вже переконливіше перемогла болгарку Біляну Дудову - 7:3.

Нагадаємо, що 8 серпня борець греко-римського стилю та народний депутат України Жан Беленюк здобув бронзу Олімпіади. Інший борець греко-римського стилю Парвіз Насібов виборов срібну медаль. Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність спортсменам за їхню силу і характер.

Літні Олімпійські ігри проходять у столиці Франції, Парижі та інших містах в усій європейській частині Франції, а також на острові Таїті, який входить до складу Французської Полінезії. На цих іграх вперше проводиться брейкданс як олімпійський вид спорту, і це є останніми Олімпійськими іграми під керівництвом Томаса Баха в якості президента МОК.

Ігри 2024 року - перші з однаковою кількістю спортсменів серед чоловіків і жінок. Було оголошено, що вони обійдуться вартістю 8,3 мільярда євро.

Церемонія відкриття розпочалася 26 липня 2024 року о 19:30. Парад націй пройшов на човнах по річці Сена, а офіційна частина відбулася на площі Трокадеро на тимчасовому міні-стадіоні. Шлях параду пролягав повз видатні пам'ятки Парижа і мав довжину 6 кілометрів.

Режисером церемонії став Тома Жоллі.

Олімпіада-2024. Медальний залік

Читайте також