Борги перед зеленими інвесторами сягають 24 млрд грн

Борги перед зеленими інвесторами - 24 млрд грн
Борги перед зеленими інвесторами - 24 млрд грн

Державне підприємство «Гарантований покупець» заявило про недоплату інвесторам в сфері відновлюваної енергетики в Україні. Сума боргу складає 24 млрд грн. Компанія працює над погашенням заборгованості, тому що це впливає на будівництво нових зелених електростанцій.

За словами директора підприємства Артема Некрасова, на початку року борг становив 37 млрд грн, а зараз знизився до 24 млрд, і очікується, що більша частина цих коштів буде спрямована на будівництво нових електростанцій.

Некрасов зазначив, що становище з розрахунками покращилося завдяки власній діяльності компанії та виплатам з боку «Укренерго».

Проте, він також наголосив, що на ринку електроенергії України є проблема тотального дефіциту коштів. Раніше повідомлялося, що «Укренерго» боїться збільшення своїх боргів при розрахунках за послугу зі зростання частки електроенергії з відновлюваних джерел.

За інформацією Європейсько-Українського енергетичного агентства, ЄБРР не підтримав ідею уряду про зміну існуючого механізму підтримки галузі з енергетики після консультацій з інвесторами в цій сфері. ЄУЕА вказує на невизначеність, проблему системних боргів та постійні спроби державних органів влади змінити правила на ринку.

Читайте також