Борис Джонсон знову буде прем'єром? У Британії відбувається «макаронна змова» проти Cунака

Група політиків і політтехнологів з Консервативної партії Великої Британії змовилися повалити прем'єра Ріші Сунака та призначити на його місце колишнього прем'єра Бориса Джонсона. Зустріч відбулася у італійському ресторані Giovanni's у Ковент-Гардені, Лондон.

Політики незадоволені популярністю Сунака та вважають, що тільки повернення Джонсона може допомогти партії перемогти на майбутніх виборах. Вони планують зробити тиск на Сунака, який залишився без двох міністрів.

Розлючені депутати критикували Міністр внутрішніх справ Суеллу Браверман та Міністра імміграції Роберта Дженріка за їхні рішення та покинули свої посади. Ці події залишають Сунака у вразливій позиції і збільшують шанси Джонсона повернутися до політики.

Однак, депутати стикаються з проблемою, що Джонсон не є членом парламенту. Вони розглядають можливість призначити тимчасового прем'єр-міністра, побудувавши таким чином шлях для повернення Джонсона після виборів.

Зростаюче невдоволення в партії та голосування щодо міграційної політики Сунака стимулювали депутатів розглянути можливість заміни прем'єра. Міністр імміграції Роберт Дженрік підав у відставку після конфлікту з прем'єром щодо переселення мігрантів у Руанду.