Боротьба з ігроманією серед військових. Азартний регулятор відзвітував, як виконує рішення РНБО

Військові борються з ігроманією
Військові борються з ігроманією

Голова Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) Іван Рудий вважає, що для повного виконання рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо протидії ігровій залежності серед військовослужбовців необхідно внести зміни до законодавства. Про це він сказав у інтерв'ю "Главком".

За його словами, у квітні президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО, яким Головнокомандувача ЗСУ та керівництво інших військових формувань зобов'язали "невідкладно запровадити заборону військовослужбовцям доступу до гральних закладів та/або участі в азартних іграх у мережі Інтернет на період дії правового режиму воєнного стану".

«Розв'язання зазначеного питання можливе шляхом надання права керівництву військових формувань на час дії воєнного стану надавати КРАІЛ пропозиції щодо внесення окремих військовослужбовців до Реєстру осіб, яким обмежено доступ гральних закладів та/або участь у азартних ігор. Разом із цим, включення КРАІЛ таких військовослужбовців до Реєстру на підставі звернень їх командирів, потребує внесення змін до Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», – повідомив Іван Рудий.

Водночас, зауважив Рудий, в Реєстрі осіб, яким обмежено доступ гральних закладів та/або участь у азартних ігор, немає інформації про вид професійної діяльності цих осіб.

Також, голова КРАІЛ заявив, що вже є взаємодія та обмін інформацією з міжнародними компаніями Meta Platforms, Inc. і Apple, завдяки чому блокується реклама азартних ігор для українських користувачів у соціальних мережах Facebook та Instagram. Також здійснюється видалення додатків з азартними іграми без ліцензії на території України в магазинах Apple.

Раніше Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей заявила, що проведе соціологічне дослідження для оцінки проблеми поширення ігрової залежності, включаючи серед військових. Зазначили, що деякі військовослужбовці взагалі не грають в азартні ігри, а інші роблять це для розваги і зняття стресу, але є й частина, хто страждає від ігрової залежності.

«На наш погляд, військовослужбовець – це перш за все людина, яка має право витрачати свої гроші на власний розсуд», – сказав Іван Рудий.

Тому обмеження виключно для військових, на думку голови Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, буде містити дискримінаційну складову.

Нагадаємо, App Store заблокував 50 застосунків із нелегальними онлайн-казино за зверненням Мінцифри. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров, додавши, що вдалося налаштувати фаст-трек з Apple щодо блокування.

Читайте також

NYT порівняла "мирні плани" Венса та Путіна
сьогодні, 02:30 157 переглянули
Венс і Путін на фото