Боррель: Дешевше купити Україні Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС

Голова дипломатії ЄС заявив про необхідність уникнути руйнування України

Голова дипломатії Європейського Союзу (ЄС) Жозеп Боррель наголосив на важливості не допустити руйнування України перед тим, як говорити про її відновлення. Він порівняв вартість покупки систем Patriot і відновлення електростанції, на яку звернуло увагу російське військо. Про це повідомляє видання Le Monde.

Перш ніж говорити про відновлення України, ми повинні уникнути її руйнування. Дешевше купити системи Patriot, ніж відновлювати електростанцію, на яку націлилися росіяни

Під час відповіді на питання про можливість Франції надати більшу допомогу Україні, ніж Німеччина, Боррель зазначив, що усі країни можуть зробити більше для виконання європейських зобов'язань.

Моя роль полягає у визначенні спільної позиції, а не у вказуванні на ту чи іншу країну. Щоб досягти цілей, важлива не тільки загальна сума, але і розуміння різних концепцій та підходів

За словами глави дипломатії ЄС, проблема полягає не у часових рамках, а у кількості зусиль, що вкладаються.

Через рік може бути вже занадто пізно. Перш ніж говорити про відновлення України, ми повинні уникнути її руйнування. Дешевше купити системи Patriot, ніж відновлювати електростанцію, на яку націлилися росіяни

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що для успішного захисту територій країни необхідно мати більшу потужність, ніж у ворога. Він виразив сподівання на позитивне рішення з боку американського Конгресу щодо надання фінансової підтримки Україні.

Без цієї підтримки у нас не буде жодних шансів на перемогу

Президент Зеленський зазначив, що для повноцінного захисту українських територій необхідно, щоб українські військові мали аналогічні обсяги артилерійських снарядів, як і в росіян.

Звернувши увагу на важливість фінансової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки, Зеленський наголосив на необхідності швидкого прийняття відповідного рішення.

Президент нагадав про необхідність протиповітряної оборони для України та привів приклад успішної роботи цієї системи у Близькому Сході.