Боррель закликав країни ЄС активізувати постачання в Україну боєприпасів

ЄС закликає країни-члени надіслати боєприпаси Україні

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель закликав країни-члени блоку зробити більше, щоб надіслати боєприпаси в Україну. "Українські солдати налаштовані воювати, але їм потрібні боєприпаси. Терміново й у величезних кількостях. Затримки з доставкою боєприпасів коштують людських життів і послаблюють обороноздатність України", – написав Боррель у листі до міністрів закордонних справ і оборони ЄС.

До березня 2024 року Євросоюз зобов'язався поставити Україні мільйон снарядів, але ця обіцянка не буде реалізована в повному обсязі – реальний обсяг ледь перевищує половину від обіцяного.

"Тому я вважаю своїм обов'язком і відповідальністю ще раз звернутися до вас, щоб побачити, що ще ми можемо зробити для підтримки України", – написав Боррель європейським міністрам.

Головний дипломат ЄС заявив, що готовий провести "спеціальну нараду" з цього питання.

Заклик збільшити кількість боєприпасів надійшов у той час, коли українські війська змушені відступати на певних ділянках, оскільки змушені нормувати боєприпаси.

Лист Борреля оприлюднений на тлі затримки підтримки України з боку Сполучених Штатів, де пакет допомоги на суму 60 мільярдів доларів застряг у Конгресі.

Джерело: Радіо Свобода