Бразилія проти Ілона Маска: соцмережу X оштрафували на велику суму

Ілона Маска зображено опинившимся під стражею
Ілона Маска зображено опинившимся під стражею

Бразильський суд оштрафував соцмережу X та провайдера Starlink на мільйон доларів

Верховний суд Бразилії встановив, що соціальна мережа X та провайдер супутникового інтернету Starlink, належний американському підприємцю Ілону Маску, мають сплатити штраф майже у мільйон доларів за один день роботи в країні після повного блокування. Про це повідомляє BBC.

Влада Бразилії оштрафувала компанію Ілона Маска після того, як деякі користувачі в країні змогли ненадовго отримати доступ до платформи соціальної мережі X, незважаючи на заборону, впроваджену владою минулого місяця

Бразильський суд наклав штраф у розмірі п'ять мільйонів реалів (920 тисяч доларів) на компанію за порушення заборони.

Суддя Верховного суду Бразилії Олександр де Мораєс заявив, що соцмережа використала технічний маневр, змінивши провайдера навіть на короткий час.

Раніше компанії Ілона Маска ігнорували рішення бразильського суду, включаючи постанову судді де Мораєса, яка призвела до заборони доступу до соцмережі в серпні.

Компанія X пояснила раптовий доступ для деяких користувачів тим, що зміна провайдера призвела до ненавмисного і тимчасового відновлення послуги для користувачів в Бразилії.

Хоча ми очікуємо, що незабаром платформа знову стане недоступною в Бразилії, ми продовжуємо працювати з бразильським урядом, щоб дуже скоро повернути її для жителів Бразилії

Читайте також

Влада обмежила використання Telegram
сьогодні, 14:06 109 переглянули
Зображення телеграму заборонено використовувати у Владі