Британія переводить оборонну промисловість на воєнні рейки

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив, що країна збільшує витрати на оборону та переводить свою оборонну промисловість на воєнні рейки. Він заявив про це на спільному брифінгу з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, який відбувся під час його візиту до Польщі. За словами Сунака, це "найбільше зміцнення національної оборони за покоління".

"У світі, який є найнебезпечнішим з часів закінчення Холодної війни, ми не можемо бути самовдоволеними. Коли наші супротивники об'єднуються, ми повинні робити більше, щоб захистити нашу країну, наші інтереси та наші цінності", - підкреслив Сунак.

Ріші Сунак обіцяє виділити 75 мільярдів фунтів стерлінгів на витрати на оборону протягом наступних шести років. Він також заявив, що промисловість Великої Британії буде переведена на воєнні рейки. Це рішення було прийняте на основі уроків, які вони взяли з війни в Україні, де виявилася потреба в більших запасах боєприпасів, щоб забезпечити їх швидке поповнення.

За офіційними даними, минулого року витрати Великої Британії на оборону склала близько 55,5 мільярдів фунтів стерлінгів, що становить близько 2,07% ВВП країни. У порівнянні з іншими країнами, Велика Британія випереджає Францію та Німеччину, але поступається Польщі, США, Естонії та іншим.

Джерело: УНІАН