Британія першою у Європі вводить штучне м'ясо до раціону домашніх улюбленців

Європейська Британія штучне м'ясо для домашніх тварин
Європейська Британія штучне м'ясо для домашніх тварин

У Великій Британії затвердили виробництво штучного м'яса для тварин. Країна стала першою в Європі, хто отримав дозвіл на комерціалізацію курячого м'яса, вирощеного в лабораторії. Компанія Meatly збирається продавати це м'ясо виробникам кормів вже в 2024 році, але поки не може реалізувати його для людей. Голова компанії Оуен Енсор зазначив, що Велика Британія є лідером у галузі інноваційних технологій.

Meatly вирощує культивоване м'ясо з клітин тварин у біореакторах, а не рослинне м'ясо. Енсор пояснив, що отримати дозвіл на вживання культивованого м'яса для тварин було легше, ніж для людей, через більш сприятливі регуляторні процеси ЄС. Проте країни, такі як Італія, Франція і Австрія, виступили проти таких нововведень, вважаючи їх загрозою для сільського господарства.

Споживання м'яса в Європі поступово знижується. За даними Agrarmarkt Informations-Gesellschaft, у 2023 році кожен житель ЄС в середньому споживав 64,2 кг м'яса, що менше, ніж у 2019 році. Однак, цей показник в різних країнах-членах ЄС відрізняється.

Читайте також