Британія посилила санкції проти тіньового флоту РФ

Британські санкції проти російського тіньового флоту
Британські санкції проти російського тіньового флоту

Велика Британія запроваджує нові санкції проти російського морського флоту

Уряд Великої Британії оголосив про введення нових обмежувальних заходів щодо російського морського флоту 17 жовтня 2024 року. Санкції стосуються 18 нафтових танкерів та 4 СПГ-танкерів, які входять до так званого "тіньового флоту" Російської Федерації. Про це повідомляє Укрінформ.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі заявив, що ці заходи є частиною стратегії боротьби зі зловмисною діяльністю Росії. Він наголосив, що необхідно припинити незаконне фінансування війни Путіна, кібератаки та варварство на лінії фронту в Україні. Також Леммі відзначив, що Велика Британія очолює боротьбу проти спроб Путіна зберегти свої енергетичні доходи через загрозу, яку представляє "тіньовий флот" Росії для берегових ліній Європи та світу.

Тіньовий флот РФ

Нові обмежувальні заходи та їх наслідки для Росії

Згідно з новими санкціями, кораблям "тіньового флоту" РФ буде заборонено відвідувати порти Великої Британії і втратять доступ до провідних британських морських послуг. Уряд Великої Британії оцінює, що лише за минулий рік нафтові танкери "тіньового флоту" перевезли нафти на суму близько 4,9 мільярда доларів США. Крім того, санкції розповсюджуються на 4 СПГ-танкери та російську газову компанію АО "РусГазДобыча". Таким чином, загальна кількість російських нафтових танкерів, що потрапили під санкції Великої Британії, складає 43.

Обвинувачення Росії в порушенні Кодексу поведінки

Крім введення нових санкцій, Велика Британія звинуватила Росію в порушенні Кодексу поведінки під час засідання ОБСЄ.

Читайте також