Британія висилатиме біженців до іншої країни. Парламент ухвалив суперечливе рішення

У Палаті громад Великої Британії було підтримано законопроєкт про висилку біженців в Руанду. Цей законопроєкт отримав 313 голосів "за" і 269 голосів "проти". Він закріплює в законодавстві Великої Британії, що Руанда є безпечною країною для висилки біженців. З цього часу рейси до Руанди будуть скасовуватися на юридичній підставі.

Міністр внутрішніх справ Великої Британії підписав нову угоду з Руандою, яка передбачає відправлення нелегальних іммігрантів до цієї африканської країни. Ця нова угода оновлює деталі партнерства у сфері міграції та економічного розвитку, зокрема гарантує, що Руанда не висилатиме мігрантів до їхніх рідних країн.

У листопаді Верховний суд Британії визнав попередній план уряду щодо висилки нелегальних мігрантів до Руанди незаконним. Судді заявили, що Руанда не є безпечною для біженців країною, тому така висилка є неможливою та незаконною.

Міністр міграції Великої Британії Роберт Дженрік відстав з посади через свою незгоду з міграційною політикою уряду та ініціативою прем'єра щодо переселення мігрантів до Руанди.