Британська розвідка повідомила, як Росія рятує свій флот від ударів ЗСУ

Кораблі нової "дніпровської флотилії" Росії стануть легкою мішенню для українських дронів

Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що кораблі нової "дніпровської флотилії", яку створює Росія, будуть уразливі для українських дронів, які знищують кораблі Чорноморського флоту.

За даними зведення, російський воєнний міністр Сергій Шойгу 20 березня оголосив про формування "дніпровської річкової флотилії" та бригади човнів. Це нове формування буде відповідальним за безпеку водних шляхів Дніпра та островів, що розділяють Херсон, контрольований Росією та Україною.

Зауважується, що "дніпровська військова флотилія" ймовірно буде підпорядкована групі військ "Дніпро", яка об'єднала запорізьку та дніпровську групи військ у лютому 2024 року.

За даними британської розвідки, Росія має намір перешкодити українським операціям через річку, зокрема, операції з створення та підтримки плацдарму в Кринках. Українські сили вже втратили значну кількість особового складу та техніки під час атак на Кринки.

Можливо, "дніпровська військова флотилія" отримає функції річкового патрулювання, тоді як Чорноморський флот Росії буде діяти в східній частині Чорного моря.

«Дніпровська військова флотилія, ймовірно, буде вразлива для українських безпілотних надводних транспортних засобів, які ефективно знищують російські кораблі, що діють у Чорному морі», - зазначили у міноборони Британії.

Унаслідок атаки українських військ на окупований півострів Крим було пошкоджено розвідувальний корабель "Іван Хурс".

Пізно ввечері 23 березня українські захисники уражали два великі десантні кораблі РФ у Криму - "Ямал" і "Азов". Судна пішли на дно, але доля екіпажу поки що невідома.

Також був уражений центр зв'язку та декілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ у Севастополі.