Британська розвідка повідомила, на який напрямок припало найбільше атак РФ у березні

Російські атаки на південний захід Донецька у березні 2024 року

За даними міністерства оборони Великої Британії, у березні 2024 року 38% усіх атак російської армії на лінії фронту припало на південний захід від Донецька. Однак Росія не досягла значних успіхів у цьому районі.

Зведення свідчить про те, що кількість зареєстрованих російських атак по всій лінії фронту в березні 2024 року скоротилася на 9% порівняно з лютим 2024 року, з 2340 до 2120 атак.

Згідно з інформацією британської розвідки, кількість зареєстрованих атак на Авдіївському напрямку зменшилася до чверті від загальної кількості атак у лютому, коли це місто було захоплено. Проте кількість атак на південний захід Донецька збільшилася з 721 у лютому до 806 у березні, становлячи 38% усіх атак на лінії фронту.

Попри ці зусилля, Росія не досягла будь-яких помітних успіхів у цьому районі і продовжує битися за невеликі поселення, включаючи Новомихайлівку, Георгіївку та Урожайне

Тривалість війни РФ проти України

Зараз триває 771-ша перша доба широкомасштабної війни РФ проти України. Протягом минулої доби відбулося 65 бойових зіткнень. Ворог здійснив 6 ракетних та 85 авіаційних ударів, а також 88 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Серед цивільного населення є загиблі та поранені внаслідок російських терористичних атак. Декілька багатоповерхівок та інші об'єкти цивільної інфраструктури також зазнали руйнувань та пошкоджень.

Учора вночі російські окупанти знову атакували Україну, використовуючи 20 безпілотників типу "Shahed-136/131". За допомогою протиповітряної оборони України було знищено 11 ударних безпілотників.