Британська розвідка повідомила, скільки техніки втратила РФ під час штурму Авдіївки

За даними розвідки Міністерства оборони Британії, Російські сили постійно відрізають місто Авдіївку на Донеччині. Вони намагаються захопити його з жовтня, але стикаються зі значним опором. Зараз основні напади РФ зосереджені на Авдіївці.

Розвідка британського Міноборони зазначає, що Росія вкладає багато зусиль у захоплення міста. Українські збройні сили, у свою чергу, посилюють свої позиції у відповідь на наступ РФ.

«Росія докладає цілеспрямованих зусиль для захоплення міста з жовтня 2023 року і досягла поступового, стійкого прогресу у відрізанні міста, а Збройні сили України посилюють свої позиції у відповідь», - йдеться в огляді.

За даними розвідки, протягом кампанії по захопленню Авдіївки РФ втратила щонайменше «400 танків, бойових машин піхоти та іншої техніки, а також, ймовірно, тисячі осіб особового складу».

Також розвідка звертає увагу на наступальні дії росіян на захід від Бахмута. Ймовірно, їх мета - захопити місто Часів Яр. Але РФ не змогла продовжити свій прогрес після захоплення Бахмута у травні 2023 року.

Захисники Авдыевки повідомляють, що б’ються з переважаючою чисельністю противника. Волонтери Третьої окремої штурмової бригади розповіли, що на їх ділянці фронту борються не менше 15 тис. окупантів. Керівник Розвідувального центру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг додав, що навколо міста зосереджено майже 50 тис. російських військових.

За необхідності українські підрозділи можуть змінити свої позиції і перейти на нові заздалегідь підготовлені позиції, повідомив начальник Генштабу ЗСУ Юрій Тарнавський.

Зібрати логістичні ресурси для міста Авдіївка відповідають Збройні сили України. Немає інформації про блокування українських підрозділів у місті.