Британська розвідка проаналізувала удар ЗСУ по найбільшій нафтобазі у Криму

Ракети ЗСУ атакують нафтобазу в Криму
Ракети ЗСУ атакують нафтобазу в Криму

Україна завдала удару по морському нафтовому терміналу в Криму

7 жовтня 2024 року Україна атакувала Феодосійський морський нафтовий термінал в Криму, який є найбільшим таким об'єктом на окупованому півострові. За повідомленнями Міноборони, це вже не перший раз, коли термінал стає метою українських атак.

«Українські атаки продовжують поступово підривати російський військовий потенціал на Кримському півострові» - зазначила британська розвідка.

Міноборони Британії повідомили, що цілі, які були атаковані в 2024 році, включали також системи протиповітряної оборони, аеродроми, командні центри, військово-морські об'єкти, об'єкти логістики і переправу через Керченську протоку.

Атака безпілотниками на окупований Крим сталася 7 жовтня. В результаті спалахнула потужна пожежа на нафтебазі у Феодосії. За підтвердженням ЗСУ, морський нафтовий термінал противника отримав успішний удар від українських військ.

Феодосійський морський нафтовий термінал розташований у східній частині Феодосії і є найбільшим об'єктом такого типу в Криму. Його резервуарні ємності мають обсяг 250 тисяч кубічних метрів. Крім того, на півострові працює ще один такий термінал у Севастополі.

Варто зазначити, що на нафтобазі в Феодосії захищався російський комплекс «Панцир-С1». Супутникові знімки підтверджують, що цей комплекс дійсно був у розташуванні нафтотерміналу.

Росія також оголосила розшук громадян Грузії та України, яких звинувачують у причетності до вибуху на Кримському мосту в жовтні 2022 року.

Читайте також