Британська розвідка спрогнозувала, чи зможе РФ окупувати Часів Яр

Російські війська атакують позиції української армії біля Бахмута

Міністерство оборони Великої Британії повідомляє, що російські війська здійснюють атаки для розширення контролю над містом Бахмут. Українські позиції під ударом також у селі Іванівське і місті Богданівка. Однак, повний наступ є малоймовірним.

За даними розвідки, найближчою метою Росії є захоплення міста Часів Яр, яке розташоване на віддалі 5 кілометрів від фронту. Проте, в уряді Великої Британії зазначають, що повномасштабна атака на місто є малоймовірною.

Незважаючи на деякі поступові тактичні успіхи, малоймовірно, що російські війська зараз зможуть розпочати повномасштабну атаку на місто.

Речник угруповання «Хортиця» Ілля Євлаш також підтвердив, що окупаційні війська планують захопити місто Часів Яр. У селах Іванівське та Богданівка тривають бої. Було побудовано фортифікації та мінні поля для захисту.

Уже триває 743-а доба повномасштабної війни між Росією та Україною. За останню добу було зафіксовано 92 бойові зіткнення. Росія нанесла шість ракетних і 90 авіаційних ударів, а також здійснила 115 обстрілів з реактивних систем по позиціях української армії та цивільних населених пунктах.