Головна

Аналітики ISW оцінили, на яку відстань окупанти просунулися на Харківщині

Картка з українським текстом і альт текст

Російські війська продовжують наступальні операції біля Липців

За зведенням Інституту вивчення війни (ISW), 19 травня російські війська продовжували наступальні операції поблизу Липців, але не зробили жодного підтвердженого просування.

19 травня російський мілблогер стверджував, що російські війська просунулися на глибину до 800 метрів у невстановленому районі в напрямку Липців. Проте ISW не знайшло візуального підтвердження цієї заяви. Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили російські атаки на південь від Глибокого і Лук'янців, а російські війська продовжують наступ у напрямку Зеленого.

Російські війська продовжують атаку біля Вовчанська

Міністерство оборони Росії (МО) та інші російські військові блогери стверджували, що російські війська відбили українські контратаки біля Липців. Наразі російські війська підтвердили просування в межах Вовчанська і продовжують наступальні операції в цьому районі.

Геолокаційні кадри, опубліковані 19 травня, показують, що російські війська просунулися вулицею Гагаріна в північно-західному Вовчанську. Також російська піхота трохи просунулася на південний берег річки Вовча під нині зруйнованим мостом на вулиці Гагаріна. Проте ISW не зафіксував російські війська керують транспортними засобами на південному березі річки Вовча у Вовчанську і не зберігають більш ніж окремі позиції на південному березі.

У той же час російські війська продовжують атаку біля Стариці, Бугруватки, Прилипки та Тихого, що знаходяться на південь від Вовчанська.

Читайте також: