Бронювання працівників ДСНС: петиція набрала необхідну кількість голосів

Голосування за бронювання працівників ДСНС
Голосування за бронювання працівників ДСНС

Петиція до Кабінету міністрів, щоб забезпечити бронювання від мобілізації для всіх працівників пожежної охорони, служби надзвичайних ситуацій і цивільного захисту, набрала необхідну кількість голосів - 25 тисяч. Цю інформацію повідомила Кабінет міністрів на своїй сторінці.

Автор петиції вказує на те, що частина працівників цивільного захисту не має бронювання.

»ДСНС здійснює важливу місію в тилу! Це наші захисники та рятувальники, які ризикують своїми життями щоразу, а особливо під час воєнного стану в країні. Їх робота важлива тут! Це хлопці та дівчата, які навчалися захищати громадян країни, а також наших менших братів від вогню та інших надзвичайних ситуацій», - зазначено в петиції.

Петиція, створена 31 травня, станом на ранок 3 червня набрала понад 30 тисяч голосів, що перевищує необхідну кількість в 25 тисяч. Тепер Кабінет міністрів повинен розглянути її.

Згадаємо, що 8 листопада 2023 Український парламент ухвалив закон про відстрочку від мобілізації працівникам Державної служби надзвичайних ситуацій.

Крім того, Кабінет міністрів займається створенням електронного механізму бронювання. Згодом стало відомо, що функціонал електронного бронювання буде запущено на порталі «Дія».

Поміж іншого, депутат Дмитро Наталуха, коментуючи економічне бронювання під час мобілізації, заявив, що у питаннях війни не може бути справедливості, оскільки без ефективної роботи економічного сектора неможливо ефективно діяти на полі бою.

Читайте також