Бронювання від мобілізації: у застосунку «Резерв+» зʼявилася нова послуга

Зображення застосунку Резерв+ на екрані смартфона
Зображення застосунку Резерв+ на екрані смартфона

Застосунок "Резерв+" тепер дозволяє підвантажувати актуальні дані про бронювання до електронного військово-облікового документа, повідомляє Міністерство оборони України.

Ця послуга доступна лише працівникам критично важливих підприємств і тим, які забезпечують потреби сил оборони. Заброньовані громадяни отримуватимуть повідомлення про статус бронювання в реєстрі військовозобов'язаних "Оберіг" у вигляді push-повідомлення.

Щоб отримати актуальний статус після отримання сповіщення, потрібно:

  • Натиснути на кнопку з трьома крапками на головному екрані.
  • У спадному меню вибрати "Оновити документ".

Тепер працівникам критично важливих підприємств і ВПК не потрібно носити паперові документи про бронювання. Вони можуть показати інформацію у застосунку "Резерв+" на своєму смартфоні. Статус бронювання можна отримати легко, зручно і без черг та паперової рутини, - заявила заступниця міністра оборони України з питань цифрових трансформацій Катерина Черногоренко.

Нагадаємо, громадяни повинні були оновити своє місце проживання, номер телефону та електронну адресу. Чоловіки, які не оновили свої дані, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності і отримати штрафи від 17 000 до 25 000 гривень.

Також уряд ухвалив постанову щодо цифровізації бронювання, в результаті чого бронювання від мобілізації буде провадитися у застосунку "Дії".

Міністерство оборони відзначає позитивну динаміку темпів мобілізації в Україні. Ситуація значно покращилася порівняно з березнем та лютим.

Читайте також